Golden Valley Whole House Renovation
The owners of this home love to entertain, appreciate fine architecture, and are mindful of the environment. Their 4 Main Goals reflect these values and were achieved with exceptional results:

2019 Contractor of The Year (COTY) Gold Award Winner - Whole House Renovation

2019 Contractor of The Year (COTY) Gold Award Winner – Whole House Renovation

  • Refresh interior to match lifestyle priorities: The interior was opened up and remodeled to create their longed-for mixture of open and private spaces.
  • Reduce energy impact: The mechanical systems were updated, closed cell insulation was added to the attic space and throughout the house. A solar array now graces the roof.
  • Improve indoor air quality: Low- and no-VOC materials were applied. Cabling and wall finishes which reduce electric field and RF exposures were used. Air circulation throughout the home was enhanced.
  • Create curb appeal: Check! Their home has a dramatic and welcoming entry, sweeping overhangs, and well-appointed windows.

2019 Contractor of The Year (COTY) Gold Award Winner - Whole House Renovation / Award Winning Remodeling and New Construction from Showcase Renovations, Inc.
Keeping the mid-century characteristics in place, the home is transformed with dramatic features. Also a noteworthy addition, the solar panel array.
Remodeling in Golden ValleyIn this before and after view, the new front stairs were designed with a gentler slope and are now approaching the door from the front. A convenient cedar-topped bench is built into the landing.
Remodeling in Golden Valley
Another perspective – clean lines, generous overhangs, and a car-charging station inside this garage.
2019 Contractor of The Year (COTY) Gold Award Winner - Whole House Renovation / Award Winning Remodeling and New Construction from Showcase Renovations, Inc.
Main entry stairs feature walls and ceiling wrapped in vertical grain Douglas Fir, creating a striking effect.

Innovative box cut-outs in the wall add interest and provide spaces for the owners to display photos and favorite artifacts.

If you look closely you can see the hinges for the “hidden” entry closet door.

Remodeling in Golden Valley
This office shares the box cutout wall with the entry stair, providing form and function.

KITCHEN: Before and After
A dysfunctional kitchen’s problems solved! Opening up the room, introducing daylight, and adding efficient storage; all improve the cooking experience and work flow. These images are taken from the same location. It’s amazing what a great design and creativity can do!
Remodeled Kitchen in Golden Valley - Beautiful New Kitchen Image
Remodeled Kitchen in Golden Valley - Aesthetically Pleasing Kitchen Image
The aesthetic:
– Soothing color palette.
– Storage galore, yet easy on the eye.
– Clean, crisp design.
– Built with attention to details.

FAMILY ROOM: Before and After
A dark and stuffy area was transposed into a remodeled family room that breathes. The open living area now has raised ceilings and fresh finishes. Note the innovative perforated stainless steel shrouds over the radiant heaters. What you don’t see: Finishes throughout include no-VOC to low-VOC, along with high-performance windows.
Family Room After Remodeling
A view of the family room and dining area from the kitchen.
Family Room Remodeled

2019 Contractor of The Year (COTY) Gold Award Winner - Whole House Renovation / Award Winning Remodeling and New Construction from Showcase Renovations, Inc.

The Master Bedroom has a floating bed and night stands, along with custom wall storage units and sun-soaked window seat.


2019 Contractor of The Year (COTY) Gold Award Winner - Whole House Renovation / Award Winning Remodeling and New Construction from Showcase Renovations, Inc.

The home’s tired bathrooms have new life, thanks to:
– Updated andefficient fixtures.
– Sleek floatingcabinetry.
– Bright modernfinishes.
– Glass showerwalls.
– Direct set triple-pane glass, providing natural daylight while maintaining privacy.
This challenging feature is striking. Frameless direct-set triple pane glass meets at the outside corner, bathing the room in natural light. The vertical steel posts you see here are supporting this portion of the roof.


Award winning remodel with deck and cable rail

Fun and Function:
– Galvanized custom gutter and permeable paving for water management.
– Clear cedar decking.
– Galvanized metal rail system with stainless steel cables.
– Deep steps double as seating for back yard gatherings.


2019 Contractor of The Year (COTY) Gold Award Winner - Whole House Renovation

This whole house renovation includes a cozy library with all the elements. The finishes are stunning:
– Steel fireplace face and surround
– Floating steel shelving
– Vertical grain Douglas Fir window seat “box” with storage


2019 Contractor of The Year (COTY) Gold Award Winner - Whole House Renovation / Award Winning Remodeling and New Construction from Showcase Renovations, Inc.

At the end of the day, this 2019 Contractor of The Year (CotY) Gold Award Winner for Whole House Renovation is a stunning example of what can be achieved when the client has clear goals and there is collaboration among the owner, the architect and the build team.